Lid worden


Iedereen die tenminste 16 jaar is mag in principe lid worden van O.J.V. (Open Jongeren Vereniging) de Koornbeurs. Hierdoor krijg je gezelschap van veel verschillende mensen; jong en oud, studerend en werkend (of niet) en veel verschillende meningen en interesses.

Omdat je misschien nog niet helemaal zeker weet of de Koornbeurs iets voor jou is, wordt iedereen die lid wil worden eerst een tijdje ‘Kennismaker’. Gedurende ongeveer 3 maanden proberen we je zoveel mogelijk van de Koornbeurs (en haar leden) te laten zien. Hopelijk heb je in die periode een goed beeld van de vereniging gekregen en weet je of je echt lid wilt worden. Dan heb je dus 2 opties: of Koornbeurs past bij je en je wordt lid. Leuk! Of het is toch niet helemaal jouw ding en je ziet toch maar af van lid worden. Jammer, maar even goede vrienden natuurlijk, al mis je dan wel een hoop gezelligheid.

‘Kennismaker’ klinkt misschien wat suf, maar je hebt vrijwel alle rechten en plichten die gewone leden ook hebben. Het enige verschil is dat je niet mag stemmen op een ledenvergadering en dat je nog niet zelfstandig een feest mag organiseren (Kennismakers die in de OWee lid geworden zijn, zullen dan weer wel zelfstandig met elkaar een mooi feest geven).

Wat mag je dan wel? Een kort lijstje: ingetapt worden en achter de bar staan, ledenavonden bijwonen en organiseren, in commissies gaan, gebruik maken van bepaalde apparatuur (afhankelijk van welke commissies je in zit. Denk aan geluidsapparatuur, lichtjetsers, maar ook keukenapparaten en beamers) en natuurlijk mag je bij alle activiteiten, feesten en optredens gratis naar binnen.

Waarschijnlijk heb je al gehoord dat je bij de Koornbeurs “niets hoeft, maar alles mag”. En dat klopt ook! Maar omdat de Koornbeurs volledig draait op vrijwilligers, vinden we het wel fijn als je af en toe meehelpt. Je mag helemaal zelf bepalen wat je leuk vindt, en je bent ook zeker niet al je vrije tijd kwijt, maar een beetje hulp wordt heel erg gewaardeerd.

Na de ongeveer 3 maanden kijken we samen of de vereniging iets voor je is en kun je echt lid worden.

De Ledenvergadering

Als je een tijdje kennismaker bent geweest, dan word je door de Introduckie gevraagd of je lid wilt worden. Zo ja, dan wordt je officieel voorgedragen als nieuw lid en word je uitgenodigd voor de eerstvolgende ledenvergadering (LV). Als je geen lid wilt worden, dan verwerken we dat ook gelijk en ben je officieel geen kennismaker meer en ben je van je rechten en plichten af. Natuurlijk blijf je van harte welkom om gezellig langs te komen tijdens normale openingstijden.

Als je naar de LV komt, krijg je van te voren nog een officiële uitnodiging toegestuurd, met daarbij de statuten van de vereniging. In deze statuten staan alle geldende regels die officieel vastgelegd zijn. Bij de LV zal op een gegeven moment je naam worden opgeroepen en dan mag je (onder luid applaus) naar voren komen. Daar zet je je handtekening in het grote boek. Door je handtekening te zetten onderteken je de statuten en verklaar je het eens te zijn met wat er in staat. Best belangrijk dus. Na het zetten van je handtekening wordt je gefeliciteerd door het hele bestuur.

Omdat we erg blij zijn dat we je als lid mogen verwelkomen, krijg je in de pauze nog een gratis drankje. Het is erg belangrijk dat je op de ledenvergadering komt, want zonder handtekening in het boek kun je niet lid worden. Mocht je echt niet kunnen, dan word je uitgenodigd om bij de volgende vergadering langs te komen.