O.J.V. de Koornbeurs kent naast het bestuur, commissies en werkgroepen ook disputen. Een dispuut is een groep studenten die bij elkaar komen voor discussie en gezelligheid, ook als onderafdeling van een studentenvereniging. Disputen zijn kort gezegd vriendengroepen binnen de vereniging die daar regelmatig samen borrelen en ook buiten de vereniging afspreken.

De Koornbeurs kent de volgende disputen:

Amantes

Het dispuut ‘Amantes sunt Amentes’ is het gezelligste dispuut van de Koornbeurs. Onze naam betekent letterlijk ‘Verliefden zijn Verdwaasden’, en we richten ons dan ook op een hechte band tussen onze leden. We zijn er iedere woensdagavond vanaf negen uur om de avond te openen in de Koornbeurs, maar organiseren daarnaast ook veel buiten de vereniging voor onze leden. Denk aan een (iets tè) decadent diner, sauna-uitjes, of een dispuutsvakantie. In 2019 vierden wij ons eerste lustrum.

Je kunt ons bereiken via .

Redux

Dispuut Redux is het mooiste dispuut dat onze vereniging rijk is. Wij bestaan uit een enthousiaste groep mensen, die een tikje studentikoze affiniteit aan het verenigingsleven willen toevoegen. Steevast zijn wij tijdens de woensdagavondborrel de soos te vinden. Ook van een feestje, reisje of andersoortige epische activiteit zijn wij niet vies.

Wil jij met ons in contact komen? Wil jij een keer met je dispuut met ons op De Koornbeurs komen borrelen of heb je gewoon een vraag? Je kan onze Ab-Actis mailen op of neem een kijkje op www.DispuutRedux.nl. 

C.V. de Votloken

C.V. de Votloken is de enige echte carnavalsvereniging van O.J.V. de Koornbeurs. Geleid door een jaarlijks wisselende carnavalsprins, zorgen zij ervoor dat de feestelijke stemming altijd in de lucht van de vereniging hangt. In het carnavalsseizoen zorgen zij ervoor dat leden mee kunnen gaan om naar het zuiden te trekken om daar optimaal van de optochten, kostuums, muziek, drank en versnaperingen kunnen genieten. Maar ook als er geen carnaval te vieren valt, dan zorgen zij wel dat het op de Koornbeurs gezellig is.

Wekt al deze feestelijkheid een vraag bij jou op? Stuur ons dan een mail via .

Gaia

Gaia bestaat uit een groepje bomenknuffelende hippies. Hoewel ze niet de meest actieve groep mensen zijn, organiseren ze af en toe natuurlievende feestjes, milieubewuste uitjes en knusse filmavonden. De voorzitter is een plant die migreert door de huizen van de leden, onze kenmerkende kleding is een spijkerjack zonder mouwen en verdere structuur is ver te zoeken. Gezelligheid, daarentegen, is altijd aanwezig.

Seksi

De Seksi is het enige internationale dispuut van de Koornbeurs! We bestaan uit 13 leden en kenmerken ons vooral door onze “haha penis”-humor en een “alles is mogelijk, niets moet”-mentaliteit. Verder zijn we een dispuut dat vooral buiten de Koornbeurs te vinden is. We eten veel samen en spelen graag Dungeons & Dragons met elkaar!

Contactgegevens

Voldersgracht 1

2611 ET Delft

Postbus 3131

Vaste lijn: 015 212 47 42

KvK: 40397066

Uit empirisch onderzoek is gebleken dat de vereniging slecht bereikbaar is op 2 januari en 28 april.

Partners

De Koornbeurs gratis steunen? Bestel online via sponsorkliks!