O.J.V. de Koornbeurs heeft veel commissies, diagonalen en bestuurlijke werkgroepen. De laatste zijn reglementair gezien een beetje anders dan commissies, maar in de praktijk zijn de verschillen erg klein. Commissies van de vereniging zijn te herkennen aan hun uiteinde (“ki” of “kie”).

In tegenstelling tot veel andere verenigingen, hoef je op de Koornbeurs niet gevraagd te worden in een commissie, maar kan je zelf vragen of je mee kan lopen om te zien of je het leuk vindt om bij de commissie te gaan.

Hieronder een overzicht van commissies met een omschrijving van wat iedere commissie nu precies inhoudt:

Acqki

Om te zorgen dat we toffe evenementen kunnen blijven wegzetten en de vereniging mooi blijft kunnen we natuurlijk altijd sponsoring gebruiken. De Acqki is de commissie die zich hier mee bezig houdt. 

Contact opnemen? Mail naar

Aktivikie

De AKtivikie is een jaarlijks wisselende commissie die simpelweg niets anders doet dan AKtiviteiten organiseren. De naam AKtivikie is dan ook afgeleid van de afkorting AK, wat staat voor Activiteiten Kommissie. Ieder jaar kiest de commissie een nieuwe naam. Oude namen zijn onder andere AKarig, AKaramba, AK-fietje, AK-limero, AK-bouter, AK-ter, AK-via en AK-narie.

Contact opnemen? Mail naar ak@koornbeurs

Dieski

De naam van de commissie is afgeleid van “dies natalis”, en staat ook wel bekend als de verjaardagscommissie. Ieder jaar organiseert de Dieski op 16 januari een diesreceptie voor (oud-)leden, andere verenigingen en donateurs. Ook organiseren zij vaak het gala van de vereniging.

De FK

De FK is de financiële groepering verantwoordelijk voor de financiën van de vereniging. Ze behandelen budgetaanvragen en zorgen ervoor dat de vereniging financieel gezond blijft.

Contact opnemen? Mail naar

FOMOki

De FOMOki draagt de verantwoordelijkheid voor fysieke en onlinepromotie. Online promotie komt voornamelijk neer op het beheren van de Instagrampagina van de Koornbeurs, namelijk @ojvdekoornbeurs. Ook de Facebook van de Koornbeurs wordt beheerd door de FOMOki. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de fotografie.

Contact opnemen? Mail naar

Geeki

De Geeki zorgt ervoor dat de Koornbeurs niet ineenstort door alle ICT binnen de vereniging draaiende te houden. De leden van de commissie beheren de website, de server en de telefonie. Ze zijn de ook de eerste die je belt als je alwéér je wachtwoord bent vergeten.

Contact opnemen? Mail naar

Hamer en Sponskie

Een sociëteit vereist onderhoud, waar de Henskie over gaat. Van stucwerk tot vloeren leggen en schilderwerk, van alles wordt door ze opgepakt. Maandelijks tijdens de kluszondag onderhouden en verbeteren zij met de enthousiaste leden de sociëteit.

Contact opnemen? Mail naar

Introduckie

Quack, kwek, alleen maar s(k)wek. De Introduckie is verantwoordelijk voor de integratie tussen kennismakers en andere leden en is in principe het eerste aanspreekpunt voor kennismakers met vragen. De Introduckie organiseert tevens het eerstejaarsweekend en andere activiteiten speciaal voor nieuwe leden.

Contact opnemen? Mail naar

KAKi

Deze commissie is opgericht in 2019 en staat voor Koornbeurs Aan de Kook. Ze zorgen dat er weer een mensa (avondeten) is voor de leden. En ze zorgen natuurlijk voor de keuken zelf. Daarnaast kun je overheerlijke diners verwachten voor het begin van de kerst- en diesborrel.

Contact opnemen? Mail naar

KeMaFeki

De Kennismakers Feestcommissie. Je zult het nooit raden… De kemafeki is een commissie van kennismakers (eerstejaars) die een tof feest wegzetten voor de rest van Delft. Het is de manier om te integreren met de vereniging en allerlei verschillende aspecten van de organisatie te ontdekken.

Contact opnemen? Mail naar

Newkie

De Newkie is verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten in en rondom de Ontvangst Week (OWee) van de TU Delft. Ze zijn vooral actief tussen maart en augustus, en offeren vaak hun eigen zomervakantie op om één geweldige week vol activiteiten neer te zetten.

Contact opnemen? Mail naar

Popkie

De Popkie is de commissie verantwoordelijk voor het organiseren van live muziek in de Koornbeurs. Een goed voorbeeld hiervan is de KOA, Koornbeurs Open Air, die elk jaar op Koningsdag wordt gehouden. Zij beheren de pagina’s op Facebook en Instagram, houden deze website bij (samen met de Geeki) en ontwerpen en plakken posters.

Contact opnemen? Mail naar

Redâkkie

De redactiecommissie houdt zich bezig met het uitbrengen van het Fôrum, het verenigingsblad van de Koornbeurs (en tegenwoordig ook mét eigen website). De Redâkkie is voornamelijk verantwoordelijk voor het verzamelen van stukken, roddels, foto’s en al het overige wat vereeuwigd kan worden in het Fôrum. Zij beheren ook het Koornbeurs fotobestand.

Contact opnemen? Mail naar

Schenki

Deze commissie is verantwoordelijk voor de theezolderbar op zolder. In plaats van een pilsje kan men hier een warme kop thee of koffie halen met een lekker stukje taart erbij. Daarnaast organiseren zij regelmatig extra activiteiten op de zolder.

Contact opnemen? Mail naar

Senaat

De/Het/Een Senaat bestaat over het algemeen uit de wat oudere leden die (in de meeste gevallen) bestuur hebben gedaan. De Senaat is een adviesorgaan en houdt zich dan ook bezig met de lange termijn planning van de Koornbeurs. Ze geven advies aan het bestuur en andere leden… Heel veel advies, of je dat nu wilt of niet.

Contact opnemen? Mail naar

Stofki

De Stofki is de commissie die zich bezighoudt met het oudledenbestand van de Koornbeurs. Zo organiseren zij eenmaal per jaar een reünie voor oudleden. De commissie bestaat voornamelijk uit oud-secretarissen.

Contact opnemen? Mail naar

StOK

De StOK staat voor Stichting Onderhoud Koornbeurs en is eigenlijk geen commissie van de Koornbeurs. De StOK is de eigenaar van het pand O.J.V. De Koornbeurs, maar bestaat uit alleen maar (oud-)leden van de vereniging.

Contact opnemen? Mail naar

Tapki

Hoogh! De hooghgste commissie van de Koornbeurs is de Tapki. De weledele leden van de Tapki zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van de oppertapper, en daarmee voor het functioneren van de bar in de Koornbeurs. Tijdens feesten zorgt de Tapki voor een verantwoordelijke tapper (de zogeheten VT’er) die ervoor zorgt dat de bar en zijn tappers de avond doorkomen.

Contact opnemen? Mail naar

Techkie

De Techkie faciliteert de geluid- en lichttechniek binnen de Koornbeurs en is verantwoordelijk voor het inwerken van leden wat betreft licht- en geluidtechniek. Want geen feest of bandavond is compleet zonder fatsoenlijke licht- en geluidstechniek.

Contact opnemen? Mail naar

Contactgegevens

Voldersgracht 1

2611 ET Delft

Postbus 3131

Vaste lijn: 015 212 47 42

KvK: 40397066

Uit empirisch onderzoek is gebleken dat de vereniging slecht bereikbaar is op 2 januari en 28 april.

Partners

De Koornbeurs gratis steunen? Bestel online via sponsorkliks!